انواع دانه قهوه

‌قهوه برزیل

برزیل به عنوان یکی از بزرگترین کشورهای تولید کننده قهوه، برترین تولید کننده دانه قهوه عربیکا و بازیگر اصلی در صنعت تولید قهوه شناخته می‌شود. در واقع آب و هوا و شرایط جغرافیایی برزیل برای رشد گیاه قهوه بسیار مناسب است. امروز قصد داریم هر آنچه را که باید در مورد ‌قهوه برزیل بدانید در اختیار شما قرار دهیم.

‌قهوه کشور برزیلی یکی از قهوه‌های مورد علاقه عاشقان قهوه است. این قهوه معمولا در مناطق کم ارتفاع برزیل کشت می‌شود و شامل دانه‌های عربیکا و روبوستا است. قهوه در برزیل اغلب توسط ماشین برداشت می‌شود و درجه برشته شدن بالایی دارد. به این معنی که رنگ آن کاملا تیره است. درک تفاوت بین ‌قهوه کشور برزیلی و دیگر قهوه‌ها از جمله قهوه کلمبیایی می‌تواند به دوستداران قهوه کمک کند تا دانه‌های مناسب و مطابق میل خود را انتخاب کنند.

‌قهوه برزیل در کجا کشت می‌شود؟

آب و هوای برزیل بسته به عوامل مختلفی از جمله ارتفاع منطقه می‌تواند متفاوت باشد. در مناطق کم ارتفاع، مانند باهیا، دما می‌تواند بسیار بالا باشد، در حالی که در مناطق مرتفع مانند میناس گرایس، دما معمولاً سردتر است. با این حال، به طور کلی، برزیل شرایط آب و هوایی خوبی برای کشت قهوه دارد و یکی از کشورهای پیشرو در تولید قهوه در جهان محسوب می‌شود. دانه‌های قهوه در مناطق مختلفی از کشور برزیل قابلیت رشد دارند.

1. میناس گرایس

میناس گرایس ایالتی در جنوب شرقی برزیل است. این کشور بزرگترین تولید کننده قهوه در کشور برزیل به شمار می‌رود. از آنجا که میناس گرایس ارتفاعات بلند و آب و هوای مناسبی دارد، عمدتاً به تولید قهوه با کیفیت بالا شناخته می‌شود.

2. باهیا

باهیا یک ایالت در شمال شرقی برزیل است. این ایالت در اصل به دلیل تولید کاکائو شناخته می‌شود، اما در دهه‌های اخیر به منطقه‌ای برای تولید قهوه تبدیل شده است.

3. اسپریتو سانتو

اسپیریتو سانتو ایالتی در جنوب شرقی برزیل است. ایالت اسپیریتو سانتو مزرعه تولید قهوه روبوستا است.

4. سائو پائولو

سائوپائولو در جنوب شرقی برزیل واقع شده است. در این ایالت از سال 1817 قهوه تولید می‌شود. دو منطقه اصلی برای تولید ‌قهوه برزیل در سائوپائولو شامل Mogiana و Centre West است.

5. پارانا

پارانا ایالتی در جنوب کشور برزیل است. ایالت پارانا عمدتاً کونیلون تولید می‌کند، کونیلون گونه‌ای از قهوه کانوفرا است. این ایالت قهوه روبوستا نیز تولید می‌کند.

تاریخچه قهوه برزیل

بعد از اینکه دانه قهوه از فرانسه وارد برزیل شد، اولین گیاه قهوه در سال 1727 در برزیل کاشته شد. این محصول در آب و هوای استوایی برزیل رشد کرد. جالب اینکه رشد آن به قدری موفقیت آمیز بود که سال‌ها بعد به محصول اصلی تولید شده در برزیل تبدیل شد. سال‌‌ها بعد که اکثر مزارع قهوه فرانسه آتش گرفتند و از بین رفتند، برزیل توانست در بازار قهوه به پیشرفت بسیار خوبی برسد. این پیشرفت، برزیل را قادر ساخت تا پاسخگوی تقاضای جهان برای قهوه باشد. به طوری که تا سال 1840، سهم 40 درصدی از صادرات قهوه جهان را به خود اختصاص داد. برزیل در طول سال‌ها همچنان بر بازار قهوه مسلط بوده و در دهه 1920، 80 درصد از تولید جهان را در اختیار گرفت. البته این رقم در سال‌های اخیر مقداری کاهش یافته است، اما امروزه برزیل همچنان به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان قهوه شناخته می‌شود. در نتیجه قهوه به عنوان یکی از با ارزش‌ترین کالاها در این کشور به شمار می‌رود.

مزارع کشت قهوه در برزیل

روش‌های کاشت و برداشت قهوه برزیل

برزیل به عنوان اصلی‌ترین کشور تولید کننده و صادر کننده قهوه، تکنولوژی‌های پیشرفته‌ای برای اداره مزارع قهوه خود دارد. این مزارع از پیشرفته‌ترین فناوری‌های دنیا بهره می‌برند. در نتیجه فرآیند تولید قهوه در برزیل سریع‌تر و کارآمدتر انجام می‌شود. به همین دلیل است که برزیل بیشترین سهم را در تولید قهوه در جهان دارد. کاشت و برداشت ‌قهوه برزیل با کمک ماشین و به صورت مکانیزه‌ انجام می‌شود.

مزارع قهوه در برزیل عمدتاً شامل دشت‌های وسیعی است که پر از درختان قهوه است. با این حال، برزیل شروع به تولید قهوه به طور تخصصی کرده و روش‌های مختلف برای رشد این گیاه شامل سایه زدن، پلی کالچر و… را بررسی می‌کند.

برداشت قهوه در برزیل

روش‌های آماده سازی قهوه برزیل

در کشور برزیل از روش‌های مختلفی برای آماده سازی قهوه به منظور مصرف استفاده می‌شود.

1. روش شستشو

در این روش میوه قهوه را بعد از شستشو از دستگاه خمیر تراشی عبور می‌دهند تا گوشت آن از میوه جدا شود. سپس 24 ساعت تا 48 ساعت در مخازن تخمیر قرار می‌گیرد. در نهایت، قبل از قرار دادن دانه‌ها برای خشک کردن روی تخت‌های آفریقایی یا روی زمین، یک شستشوی نهایی انجام می‌شود.

2. روش طبیعی

روش طبیعی شامل انداختن میوه درخت قهوه در آب است. سپس آنها را در پوسته خود (پوسته‌ای که دانه سبز قهوه را احاطه کرده) ذخیره می‌کنند.

انواع ‌قهوه برزیل

برزیل به دلیل تنوع از نظر ارتفاع (300 متر تا 1300 متر) و آب و هوا، می‌تواند هم قهوه عربیکا و هم قهوه کانفورا (که بیشتر به نام روبوستا شناخته می‌شود) را تولید کند. این دو نوع قهوه مرسوم‌ترین انواع قهوه در جهان هستند.

دانه قهوه عربیکا عمدتاً در جنوب شرق کشور برزیل کشت می‌شود و 75 درصد تولید قهوه این کشور را به خود اختصاص می‌دهد. در حالی که روبوستا بیشتر در شمال غربی برزیل کشت شده و سهمی معادل 25 درصد از تولید قهوه در برزیل را دارد. ارقام اصلی ‌قهوه برزیل عربیکا عبارتند از:

  • تایپیکا
  • مشروب بربون
  • caturra
  • ماراگوژیپ

خود برزیلی‌ها قهوه‌هایشان را ساده و بدون هر گونه افزودنی مصرف می‌کنند. بنابراین آنچه تحت عنوان قهوه در کافی‌شاپ‌های این کشور سرو می‌شود تنوع زیادی ندارد. Cafezinho رایج‌ترین نوع سرو قهوه در برزیل است. Cafezinho یک فنجان قهوه کوچک و فیلترشده است که در دمای بالا سرو می‌شود. طعم آن بسیار تند است و با توجه به کوچک بودن فنجان و نحوه دم کردن، زیاد شبیه اسپرسو نیست. در نتیجه طعم بسیار متفاوتی دارد.

‌قهوه کشور برزیلی چه طعمی ‌دارد و بهترین قهوه‌های برزیل کدامند؟

از نظر طعم و مزه، قهوه‌های برزیلی دارای طیف گسترده‌ای از پروفیل‌های معطر هستند. طعم این قهوه‌ها تحت تاثیر عوامل مختلفی مانند آب و هوا و روش‌های فرآوری قرار دارد. با این حال، اغلب دارای طعم و عطرهای معمولی مانند فندق، شکلات و دیگر نت‌های لذیذ هستند. البته پروفیل‌های میوه‌ای نیز وجود دارد که می‌تواند برای افراد زیادی لذت‌بخش باشد.

در کل نمی‌توان گفت کدام نوع قهوه بهتر است. زیرا هر کس سلیقه‌ای دارد و ممکن است قهوه با طعم و عطر خاصی را بپسندد. اما در کل قهوه کشور برزیل یکی از لذیذترین قهوه‌ها در دنیاست.

بهترین قهوه در برزیل

تفاوت قهوه کلمبیا و ‌قهوه برزیل

قهوه یکی از محبوب ترین نوشیدنی‌ها در جهان است و دو کشوری که به تولید برخی از بهترین دانه‌های قهوه معروف هستند، کلمبیا و برزیل هستند. هر دو کشور تاریخ غنی در تولید قهوه دارند و صنعت قهوه نقش بسزایی در اقتصاد آنها داشته است. با این حال، برخی از تفاوت‌های کلیدی بین قهوه کلمبیایی و ‌قهوه کشور برزیل وجود دارد.

جغرافیا و اقلیم

یکی از تفاوت‌های اصلی قهوه کلمبیا و ‌قهوه برزیل، جغرافیا و آب و هوایی است که در کشت قهوه تاثیر زیادی دارد. قهوه کلمبیایی در مناطق مرتفع کوه‌های آند تولید می‌شود، در حالی که ‌قهوه کشور برزیلی در مناطق کم ارتفاع این کشور رشد می‌کند. ارتفاع بالای مناطق کشت قهوه در کلمبیا دمای خنک‌تری دارد که رشد بوته‌های قهوه را کندتر می‌کند و به دانه‌ها اجازه می‌دهد دیرتر بالغ شوند. این موضوع باعث ایجاد یک طعم پیچیده‌تر و ظریف‌تر می‌شود. از طرف دیگر، ‌قهوه کشور برزیلی در دماهای بالاتری رشد می‌کند. در نتیجه سرعت رشد بیشتر و طعم ساده‌تری دارد.

انواع دانه‌های قهوه

یکی دیگر از تفاوت‌های کلیدی قهوه کلمبیایی و برزیلی، تنوع دانه‌های کشت شده در هر کشور است. قهوه کلمبیایی بیشتر از نوع دانه عربیکا است که طعم پیچیده و کافئین پایین دارد.

از طرف دیگر، ‌قهوه کشور برزیلی هر دو نوع دانه عربیکا و روبوستا را شامل می‌شود. دانه‌های روبوستا نسبت به دانه‌های عربیکا میزان کافئین بالاتر و طعم ساده‌تری دارند. در نتیجه یک فنجان ‌قهوه کشور برزیلی، قوی‌تر و تلخ‌تر است.

روش‌های برداشت و فرآوری

نحوه برداشت و پردازش قهوه در دو کشور کلمبیا و برزیل متفاوت است. در کلمبیا، قهوه معمولاً با دست برداشت می‌شود. در روش برداشت دستی، امکان انتخاب دانه‌های رسیده وجود دارد. در واقع ماشین نمی‌تواند دانه‌های رسیده و نارس را تشخیص دهد، اما انسان به خوبی از عهده این کار برمی‌آید. سپس دانه‌ها با استفاده از روش سنتی شسته شده و خشک می‌شوند. این روش شامل برداشتن لایه بیرونی قهوه قبل از خشک کردن دانه‌ها است. روش سنتی منجر به طعم تمیزتر و روشن‌تر قهوه می‌شود.

در برزیل، قهوه اغلب با استفاده از ماشین و به صورت مکانیزه برداشت می‌شود. در نتیجه محصول برداشت شده ترکیبی از دانه‌های رسیده و نارس است. سپس دانه‌های ‌قهوه برزیل خشک می‌شوند. در حین خشک شدن دانه‌ها در برزیل، لایه بیرونی قهوه روی دانه‌ها باقی می‌ماند. این منجر به طعمی ‌سنگین‌تر و خاکی‌تر می‌شود.

پرداش مکانیزه قهوه در برزیل

برشته کردن

یکی دیگر از عوامل متمایز کننده قهوه کلمبیایی و برزیلی، روش برشته کردن آنها است. در کلمبیا، قهوه به طور معمول برشته می‌شود و درجه برشته کردن از کم تا تیره است. در نتیجه طعم قهوه متعادل با نت‌های کارامل و شکلات است.

در برزیل، اغلب قهوه را بیشتر برشته می‌کنند به طوری که به رنگ تیره‌تری درمی‌آید. در نتیجه طعمی ‌پررنگ‌تر با نت‌های شکلات تلخ و آجیل دارد. علاوه بر این، ‌قهوه کشور برزیلی اغلب برای تهیه قهوه اسپرسو استفاده می‌شود، زیرا طعم قوی آن به خوبی در برابر شیر مقاومت می‌کند.

جمع‌بندی

برزیل نیز مانند کلمبیا کشوری است که به خاطر کشت قهوه معروف است و هر ساله حجم زیادی از دانه‌های عربیکا و روبوستا در این کشور تولید می‌شود. طبق تخمین‌هایی که وجود دارد، تولید قهوه برای برزیل در سال 2022/2023 به 3.7 میلیارد کیلوگرم رسیده است. دانه‌های عربیکا برای رشد به ارتفاع زیاد نیاز دارند، اما روبوستا می‌تواند در شرایط بسیار پایین‌تری رشد کند که برای برزیل، جایی که بسیاری از مزارع پرورش قهوه در مناطق کم ارتفاع هستند، یک گزینه ایده‌آل است. اگرچه طعم قهوه با توجه به منطقه‌ای که در آن کشت می‌شود متفاوت است، ‌قهوه کشور برزیلی به دلیل اسیدیته پایین، برشته شدن بالا شناخته شده است که آن را برای قهوه اسپرسو محبوب‌تر می‌کند. قهوه‌های برزیلی اغلب دارای نت‌های خوش‌ طعمی شامل کارامل، شکلات، آجیل و ادویه هستند. نت‌های تلخ که گاهی در ‌قهوه برزیل وجود دارد به دلیل کافئین بالاتر در دانه‌های روبوستا و برشته شدن زیاد است که بیشتر در قهوه روبوستا اتفاق می‌افتد.

منابع:

coffee-spirit.maxicoffee

nescafe

medium

hermanoscoffeeroasters

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *