خواص قهوه

همه چیز در مورد قهوه و رفلاکس معده

رابطه بین قهوه و رفلاکس معده از جمله مواردی به شمار می‌آيد که بارها در تحقیقات علمی مختلف مورد بررسی قرار گرفته است. همان‌طور که می‌دانید، رفلاکس معده می‌تواند زندگی را به کام ما تلخ کند و حتی لذت ناشی از نوشیدن قهوه را کم کند. به همین دلیل، لازم است که با افزایش اطلاعات خود در مورد رابطه بین رفلاکس معده و قهوه، راهکار مناسبی را برای این موضوع پیدا کنیم.

قهوه و رفلاکس کردن معده

قهوه و رفلاکس معده در افراد مختلف

Gastroesophageal reflux که به صورت مختصر GERD نیز شناخته می‌شود، موقعیتی است که در آن اسید معده به سمت مری حرکت می‌کند. در این شرایط شاهد رفلاکس (Reflux) یا بازگشت اسید معده هستیم که می‌تواند منجر به ایجاد حس ناخوشایند در افراد مختلف شود. دلایل متعددی برای ایجاد این موضوع بیان شده است که بیشتر آن‌ها به رژیم غذایی افراد و همچنین مشکلات ژنتیکی ارتباط دارند.

بسیاری از افراد رفلاکس معده را در صبحگاه تجربه می‌کنند. این دقیقاً همان زمانی است که قهوه صبحانه یا morning coffee نیز مصرف می‌شود. چنین موقعیتی باعث شده است تا برخی از افراد بگویند دلیل اصلی رفلاکس معده آن‌ها، نوشیدن قهوه است. کافئین موجود در قهوه از لحاظ ساختاری شباهت بسیار زیادی به مولکولی با نام آدونزین دارد. در واقع کافئین به جای آدنزین با اعصاب پیوند می‌خورد و حس خواب‌آلودگی را از ما می‌گیرد. شاید تصور کنید که جایگزینی این دو مورد منجر به ایجاد رفلاکس معده می‌شود، اما باید بگوییم که این تصور کاملاً نادرست است.  

ناراحتی معده ناشی از مصرف قهوه

آیا قهوه منجر به ایجاد رفلاکس اسیدی معده می‌شود؟

با توجه به مواردی که در بخش قبلی بحث قهوه و رفلاکس معده، گفته شد، می‌توان بیان کرد که قهوه دلیل اصلی رفلاکس معده شما محسوب نمی‌شود و نمی‌توان این نوشیدنی خوشمزه را مقصر دانست. هنوز هم افراد زیادی وجود دارند که به منظور کاهش میزان رفلاکس معده خود، مصرف کردن قهوه را به فراموشی سپرده‌اند، اما باز هم با این مشکل روبرو می‌شوند. به طور کلی می‌توان به این موضوع اشاره کرد که هیچ یک از ناراحتی‌های جدی معده، از جمله رفلاکس، با قهوه رابطه مستقیم ندارد.

اسیدی که در درون معده قرار گرفته است وظیفه مهمی در زمینه هضم غذا بر عهده دارد. مهم نیست که چه چیزی نوش جان می‌کنید، در هر صورت اسید معده باید آن را تجزیه کند. رفلاکس معده زمانی به وجود می‌آید و شدت می‌گیرد که یک دریچه به نام اسفنکتر تحتانی باز بماند و بسته نشود. این همان دریچه‌ای است که وظیفه انتقال غذا از مری به معده را بر عهده دارد.

در مورد اینکه قهوه چه تأثیری بر روی اسفنکتر تحتانی می‌گذارد مطالعات متعددی صورت گرفته است، اما هیچ‌کدام از آن‌ها نتیجه خاصی را به ما ارائه نداده‌اند. در حالی که برخی بیان می‌کنند قهوه منجر به باز ماندن این دریچه برای مدت زمان طولانی‌تر می‌شود، بعضی خلاف این موضوع را در نظر دارند. چیزی که با اطمینان می‌توان به آن اشاره کرد، عدم وجود یک رابطه مستقیم بین رفلاکس معده و قهوه است.

اسفنکر تحتانی

قهوه و رفلاکس معده در افرادی که صبحانه نمی‌خورند

زندگی مدرن امروزی باعث شده است تا بسیاری از افراد وقت صرف صبحانه نداشته باشند و تنها به یک لیوان قهوه اکتفا کنند. پرسشی که در این زمینه رابطه قهوه و رفلاکس معده به وجود می‌آيد آن است که آیا چنین شرایطی منجر به بدتر شدن رفلاکس معده خواهد شد؟ متأسفانه هنوز هم یک پاسخ جامع و کامل در مورد نوشیدن (یا عدم نوشیدن) قهوه با معده خالی وجود ندارد.

برخی از کارشناسان می‌گویند که نوشیدن قهوه با معده خالی می‌تواند به پوشش درونی این عضو مهم بدن آسیب برساند و باعث تولید اسید بیشتر شود. این در حالی است که گروهی دیگر معتقدند مصرف کردن قهوه حتی به صورت ناشتا نیز هیچ اثری بر روی معده و رفلاکس ناشی از‌ آن ندارد. اگر برای مدتی طولانی، قهوه را بدون مصرف صبحانه مصرف کرده‌اید و تاکنون با مشکل خاصی مواجه نشده‌اید، احتمالاً ایرادی ندارد که به این روند ادامه دهید.

البته، این موضوع به معنای کم اهمیت بودن مصرف صبحانه نیست. صبحانه به عنوان یک وعده غذایی ارزشمند تلقی می‌شود که به پیشنهاد اکثر کارشناسان تغذیه باید به صورت منظم مصرف شود. نوشیدنی‌هایی که در کنار صبحانه مصرف می‌شوند می‌توانند اثرات مختلفی بر روی رفلاکس بگذارند. به عنوان مثال، برخی از افراد حتی پس از نوشیدن آب پرتقال نیز دچار رفلاکس معده می‌شوند.

مصرف قهوه به صورت ناشتا

یافتن بهترین زمان برای نوشیدن قهوه بدون ایجاد رفلاکس

نوع واکنش بدن شما به مصرف نوشیدني‌ها و غذاهای مختلف می‌تواند بر روی رفلاکس اثرگذار باشد. در حالت کلی، چنانچه میزان pH یک ماده غذایی به خصوص از ۷ بالاتر باشد، احتمال دارد که با مصرف کردن آن، شاهد افزایش نرخ رفلاکس معده باشیم. موادی همچون گوجه فرنگی دارای pH بالا هستند، این در حالی است که pH قهوه بین 4.85 تا 5.13 متغیر خواهد بود.

با توجه به این مورد در رابطه با قهوه و رفلاکس معده می‌توان تشخیص داد که مصرف قهوه تنها منحصر به یک بازه زمانی به خصوص نیست. از آنجا که رفلاکس معده شما هیچ ارتباطی با قهوه ندارد، اساساً طرح این موضوع که چه زمانی برای صرف قهوه مناسب‌تر است، یک موضوع نادرست به شمار می‌رود. شما می‌توانید قهوه را در صبح، ظهر و یا عصر مصرف کنید، آن هم بدون اینکه این نوشیدنی تأثیر خاصی بر کاهش یا افزایش میزان رفلاکس معده شما بگذارد.

البته به علت وجود کافئین در قهوه، معمولاً توصیه می‌شود که به سراغ مصرف این نوشیدنی در عصر و یا شب نروید. این امر می‌تواند بر روی روند خواب شما اثر بگذارد و باعث شود تا ساعات خوابتان به هم بریزد. در این شرایط، ممکن است دیر وقت به سراغ مصرف مواد غذایی خاصی بروید که به علت داشتن اسید بالا، رفلاکس معده شما را شدیدتر می‌کنند؛ بنابراین، می‌توان گفت که قهوه به خودی خود دارای سطح pH پایین است و امکان مصرف آن در بازه‌های زمانی مختلف وجود دارد. بهتر است به جای مقصر دانستن قهوه، به یک متخصص تغذیه یا متخصص گوارش مراجعه کنید.

مصرف قهوه در هر زمان ممکن است

نوشیدن قهوه با معده در کنار مواد غذایی خاص

اگرچه قهوه عاملی برای به وجود آمدن رفلاکس معده نیست، اما می‌توان از آن به عنوان یک عامل مناسب جهت خنثی کردن این عارضه استفاده کرد. در واقع با مصرف قهوه و یک سری مواد غذایی مشخص، امکان کاهش میزان رفلاکس وجود دارد تا بتوانید از چنین مشکلاتی دوری کنید.

بهترین پیشنهادی که در این زمینه می‌توانیم به شما ارائه کنیم، انتخاب مواد غذایی قلیایی به جای مواد غذایی اسیدی است. این موارد می‌توانند به خوبی با افزایش میزان اسید معده مقابله کنند و نقش مهمی در زمینه رابطه قهوه و رفلاکس معده دارند. نوشیدن قهوه در کنار یک نان تست که بر روی آن مقداری‌ آووکادوو قرار گرفته است، یک پیشنهاد عالی در این زمینه محسوب می‌شود.

تخم مرغ یکی دیگر از مواد غذایی مهم به شمار می‌آيد که می‌توان در کنار آن قهوه مصرف کرد و در عین حال دارای خاصیت قلیایی است (به خصوص بخش سفیده آن). کافی است هر روز صبح از این نوع مواد غذایی استفاده کنید تا به مرور زمان شاهد کاهش تعداد رفلاکس‌های خود باشید.

به جای نان تست معمولی، از نان تست قهوه‌ای کمک بگیرید. به سراغ محصولاتی همچون کورن فلکس نروید، زیرا این مواد مملو از ترکیبات نگهدارنده هستند و در کنار قهوه نتیجه مناسبی را به ما نمی‌دهند. ترکیب کردن شیر با قهوه یکی دیگر از پیشنهادهای عالی برای کمتر کردن تعداد دفعات رفلاکس معده محسوب می‌شود. شیر مقدار اسیدیته موجود در قهوه را به شکل شگفت‌انگیزی کاهش می‌دهد و از سوی دیگر آن را خوشمزه‌تر می‌کند.

قهوه و تخم مرغ؛ یک صبحانه عالی

حل مشکلات مربوط به قهوه و رفلاکس معده

به دلایل متعددی که نشان می‌‌دهند قهوه با رفلاکس معده هیچ ارتباطی ندارد اشاره کردیم، اما شاید شما جزو کاربرانی باشید که هنوز به این موضوع باور دارند. توصیه ما به چنین افرادی،‌ مصرف قهوه‌هایی است که به صورت طبیعی از اسیدیته کمتر برخوردار هستند. انتخاب این قهوه‌ها به شما کمک می‌کند تا بدون نیاز به قطع کردن روند نوشیدن قهوه، از افزایش ناگهانی اسید معده خود جلوگیری کنید.

دانه‌های روبوستا به دلیل محل کشت خود معمولاً دارای بالاترین میزان اسیدیته هستند. به همین دلیل، بهتر است به جای آن‌ها از دانه‌های ترکیبی و یا دانه‌های عربیکا استفاده کنید که خود یک نکته جالب در زمینه بررسی رابطه قهوه و رفلاکس معده است. از سوی دیگر، باید حواستان به میزان رست قهوه هم باشد. رست‌های تیره دارای اسیدیته بیشتر هستند و ممکن است اسید معده را تحت تأثیر قرار دهند. در برخی از قهوه‌های فوری، ترکیباتی به کار گرفته می‌شود که می‌توانند به صورت مستقیم معده شما را ناراحت کنند. چنانچه پس از قهوه‌های فوری یک برند خاص با چنین مواردی روبرو می‌شوید، بهتر است مصرف محصولات آن برند به خصوص را کنار بگذارید.

مصرف قهوه و مشکلات مربوط به آن

سخن پایانی

 هنگامی که از رفلاکس معده سخن به میان می‌آيد، بسیاری از افراد به قهوه اشاره می‌کنند و این نوشیدنی را دلیل اصلی ایجاد این موضوع می‌دانند. مصرف کردن قهوه برای افرادی که با رفلاکس معده روبرو هستند، ممنوع نیست، اما باید به صورت کنترل شده باشد. چنانچه پس از نوشیدن قهوه دچار رفلاکس معده شدید می‌شوید، پیشنهاد می‌کنیم که هرچه زودتر این امر مهم را با پزشکتان در میان بگذارید.

منابع:‌

m.health.chosun

mobile.hidoc.co.kr

twochimpscoffee

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *